Viisi Tähteä Itä-Suomessa: Karjalanpiirakoita, marjaviiniä ja hulppeita maisemia (osa 2/3)

Yhdessä päivässä ehtii Pohjois-Karjalassa aika paljon ja melko pitkälle. Kun kesähelteellä ei huvita patikoida paarmojen purtavana, on mukavampaa tehdä ruokaisa rengasmatka ilmastoiduissa autossa.

Pielisjoen rannassa jo neljä vuosikymmentä röhnöttänyt hotelli Kimmel on kaukana loistonsa päivistä. Pohjois-Karjalan matkailun vetonaulaksi rakennetun hotelli- ja yökerhokokonaisuuden suurin arvo on sen sijainnissa: Kimmeliin on helppo tulla ja sieltä pääsee äkkiä pois.

Original Sokos Hotel Kimmelin ansioksi on toki laskettava se, että Frans et Les Femmes -ravintolan eli Fransmannin keittiö on auki lähes puoleen yöhön saakka, mistä on apua nälän selättämiseen pitkän työpäivän päätteeksi illan viimeisinä tunteina.

Monien muiden S-ryhmän hotellien tapaan Kimmelin aamiaiseen kuuluvat karjalanpiirakat. Joensuussa ne ovat ”paikallisen leipomon leipomia”. Viittä vaille aitoja, kuten tilaamamme Fransmannin kantarellikeittokin, jonka liemen seassa neljä tattia ”etsiskeli kaveriaan”.

Siinä missä Kimmelin karjalanpiirakat maistuvat raakapakasteilta ja aamulla ravintolan uunissa paistetuilta, aitoja piirakoita ei tarvitse Joensuussa kaukaa hakea. Niitä saa torilta, tai paremminkin tämän kesän loppuun asti torin virkaa tekevältä kävelykadulta.

Ja mikä parasta, Joensuun torilla piirakat lyödään sinulle käteen huumorin ja iloisen hymyn saattelemana. Matkaevästä parhaimmillaan.

Joensuun torilta ei ole kuin tunnin matka Ilomantsiin eli pogostalle, kuten pitäjän keskustaajamaa kutsutaan.

Lue lisää Viidestä Tähdestä:
https://viisitahtea.com/ravintolat/karjalanpiirakoita-marjaviinia-ja-hulppeita-maisemia-rengasmatka-joensuusta-ilomantsiin-ja-kolille/

Karjalainen noutopöytä on Parppeinpirtillä tarjolla kesällä parhaimpaan turistiaikaan joka päivä.

Kuvat: Andres Teiss

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Kantapöydässä-blogi Syö ja juo Uutiset

Aprillijuttu: Putikkolainen mätäkukko edustaa Suomea Eurovision perinneruokakisassa

Punkaharjun Putikko on nousemassa Euroopan ruokakulttuurin kartalle. Putikossa jo vuosisatoja valmistettu mätäkukko on valittu Suomen edustajaksi Eurovision perinneruokien kilpailuun. Kisan voittaja julkistetaan 120 maahan televisioitavassa eurooppalaisten perinneruokien maistelufinaalissa Hampurin Reeperbahnilla juhannusaattona. Punkaharjun keskustaajama Punkasalmi on monena vuonna äänestetty perinneruokien epäviralliseksi pääkaupungiksi. Putikkolaiset ovat olleet näreissään siitä, että viime vuosisadalla Vuoden kyläksi nimettyä Putikkoa ei ole […]

Lue lisää
Kantapöydässä-blogi Matkalla Syö ja juo

Kipunavahti: Kestävästä matkailusta Saimaan alueen menestystekijä

Suomi on edelläkävijä kestävässä matkailussa ja sillä saralla meillä on myös paljon annettavaa. Huoli ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä on nostanut kuluttamisen ja ruoantuotannon keskeisiksi keskustelunaiheiksi. Maailmalla kaivataan juuri nyt sitä, mitä Saimaan alue voi tarjota: luonnonrauhaa, turvaa, puhtautta ja aitoutta. Kahden piinaavan koronavuoden jälkeen Itä-Suomen matkailu- ja ravintolaväki on saanut lisää huolenaiheita. Hyökkäyssodan jatkuessa Ukrainassa – […]

Lue lisää
Syö ja juo Uutiset

Savonlinnalainen Olaf-panimo avaa tapahtuma-areenan vanhaan veturitalliin

Olutpanimo Olaf Brewing avaa ravintolan ja tapahtumakeskuksen Savonlinnan vanhaan veturitalliin. Rakennukseen tulee panimokauppa, ravintola sekä esiintymisareena. Kiinteistön remontti on valmis parin kuukauden kuluessa. Savonlinnan ohitustien varressa sijaitseva veturitalli on rakennettu vuonna 1908 eli samaan aikaan kun rautatie Elisenvaarasta Parikkalan ja Punkaharjun kautta Savonlinnaan valmistui. Veturitalli on ainoana rakennuksena jäljellä vanhasta veturitallipihasta. Viereen on muutama vuosi […]

Lue lisää