Ehdota Vuoden lähiruokateko -palkinnon saajaa – Tuleeko titteli jälleen Itä-Suomeen?

Vuoden lähiruokateko -palkinnon haku on täydessä vauhdissa. Palkinnonsaajaksi voi esittää koronapandemian aikana parhaiten lähiruoan käyttöä edistänyttä tahoa tai henkilöä Lähiruoka & Luomu -messujen verkkosivuilla.

Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa Lähiruoka & Luomu -messujen nettisivuilla viimeistään sunnuntaina 27. helmikuuta.

Tänä keväänä hakukriteereihin on lisätty koronapandemian aiheuttaman poikkeusajan vaikutus alalle. Voittaja palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 2000 euron stipendillä.

”Koronapandemia on aiheuttanut monia haasteita myös lähiruokatoimijoille. Haluamme nostaa esille ja huomioida tahoja, joiden toiminta on vastannut lähiruokasektorin kohtaamiin haasteisiin koronan aiheuttamissa poikkeustilanteissa”, kertoo raadin puheenjohtaja, erityisasiantuntija Kirsi Viljanen MMM:stä.

Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet
2020 Pielisen Kala, Nurmes
2019 Heikkilän Juustola, Pälkäne
2018 Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt, Helsinki
2017 Otava Food Factory, Mikkeli
2016 Sodankylän kunnan ruokapalvelut
2015 Reko-lähiruokarenkaiden puuhamies Thomas Snellman, Pedersöre
2014 LähiPuoti Remes, Humppila
2013 keittiömestari Heikki Ahopelto, Kangasala

2 thoughts on “Ehdota Vuoden lähiruokateko -palkinnon saajaa – Tuleeko titteli jälleen Itä-Suomeen?

  1. Ovaskala Oy on operoinut Suomen muikkupääkaupungissa Savonlinnassa reilu 20 vuotta, pyörittäen ravintola Kalastajan kojua, ollen mukana Kerimäen Kalatalo Oy:n rakentamisessa ja toiminnassa sekä Maistuvaa muikusta -hankkeessa. Hankkeen tarkoitus on lisätä muikun käyttöä ammattikeittiössä ja lisätä kotimaisen kalan kulutusta kestävästi. Ravintola Kalastajan koju tarjoaa savolaista fast foodia mummon reseptillä. Ravintola on yksi Suomen kuuluisimmista muikkuravintoista, Savonlinnan kesän ehdoton maamerkki vedenläheisellä tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Uutiset

Retretin sijoittajahaku jatkuu edelleen – 1,5 miljoonaa euroa varmistaisi kesän näyttelyn avaamisen

Saimaan Taideluola Retretin Jäätikön arvoitus -näyttelyä ei päästä avaamaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti 1. kesäkuuta. Avaaminen kesän vilkkaimman matkailusesongin aikaan on vielä mahdollista, mikäli saneeraukseen ja avaamiseen tarvittava rahoitus saadaan ratkaistua lähiaikoina. Talvella aktiivisesti käynnistyneet Pohjoismaiden ainoan taideluolan rakennustyöt keskeytyivät maaliskuussa rahoitusvaikeuksien vuoksi. Saimaan Taideluola Retretin toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen kertoo, että tämän vuoden näyttelyn avaaminen tulee […]

Lue lisää
Blogi Syö ja juo Uutiset

Putikkolainen mätäkukko edustaa Suomea Eurovision perinneruokakisassa

Punkaharjun Putikko on nousemassa Euroopan ruokakulttuurin kartalle. Putikossa jo vuosisatoja valmistettu mätäkukko on valittu Suomen edustajaksi Eurovision perinneruokien kilpailuun. Kisan voittaja julkistetaan 120 maahan televisioitavassa eurooppalaisten perinneruokien maistelufinaalissa Hampurin Reeperbahnilla juhannusaattona. Punkaharjun keskustaajama Punkasalmi on monena vuonna äänestetty perinneruokien epäviralliseksi pääkaupungiksi. Putikkolaiset ovat olleet näreissään siitä, että viime vuosisadalla Vuoden kyläksi nimettyä Putikkoa ei ole […]

Lue lisää
Kulttuuri Matkalla Uutiset

Retretin taideluolan peruskorjaus on keskeytetty – näyttely ei välttämättä avaudu kesäkuussa

Punkaharjulla sijaitsevan Saimaan Taideluola Retretin saneeraus on keskeytetty rahoitusvaikeuksien vuoksi. Kesäkuussa avattavaksi suunniteltu Jäätikon arvoitus -päänäyttely uhkaa nyt peruuntua. Taustalla ovat edesmenneen suursijoittaja Kai Mäkelän perinnönjakoon liittyvät vaikeudet. Retretin taideluolastoon on parin viime vuoden aikana investoitu noin 10 miljoonaa euroa. Pääosakkaana on suursijoittaja Kai Mäkelän leski Sinikka Mäkelä, jonka hallussa on jopa 90 prosenttia osakkeista. […]

Lue lisää