Harjutien olutkoulut Hotelli Punkaharjussa

Harjutie-sivuston toimittaja, olutasiantuntija Heikki Kähkönen vie tavalliset oluenystävät ja maltaisista mauista kiinnostuneet nautiskelijat matkalle kotimaisten käsityöoluiden maailmaan Hotelli Punkaharjussa.

Tällä viikolla Hotelli Punkaharjun hiihtolomaohjelmassa on kaksi tastingia, joihin ovat tervetulleita kaikki paikkakuntalaiset lomalaisten ohella.

Keskiviikkona 23.2. klo 17-18 tehdään matka kotimaisten käsityöoluiden maailmaan. Maisteltavina on viisi erilaista olutta, jotka edustavat eri oluttyylejä. Tastingissa käydään läpi oluiden ulkonäköä, tuoksua, makua ja jälkimakua sekä maistelutekniikkaa. Samalla puhutaan suomalaisesta oluenvalmistuksen perinteestä.

Lauantaina 26.2. klo 17-18 tutustutaan kotimaisten käsityöoluiden ja pienjuustoloiden juustojen maailmaan. Maisteltavina on neljä erilaista olutta ja niille juustoparit. Tastingissa maistellaan, miten lagerolut ja kovat juustot, vehnäolut ja valkohomejuusto sekä portteri ja sinihomejuusto maistuvat keskenään.

Oluttastingeja isännöi kokenut olutkirjoittaja ja -kouluttaja Heikki Kähkönen. Hinta 39 euroa.

Lisätietoja ja varaukset: + 358 15 511 311, welcome@hotellipunkaharju.fi.

Lue myös: Olutasiantuntija, punkaharjulaislähtöinen Heikki Kähkönen uskoo paikallisen oluen ja ruuan vetovoimaan – Vuoden 2020 ruokatoimittaja arvostaa jopa aiempaa enemmän Itä-suomen makuja ja maisemia (Puruvesi 29.11.2021)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Blogi Syö ja juo Uutiset

Putikkolainen mätäkukko edustaa Suomea Eurovision perinneruokakisassa

Punkaharjun Putikko on nousemassa Euroopan ruokakulttuurin kartalle. Putikossa jo vuosisatoja valmistettu mätäkukko on valittu Suomen edustajaksi Eurovision perinneruokien kilpailuun. Kisan voittaja julkistetaan 120 maahan televisioitavassa eurooppalaisten perinneruokien maistelufinaalissa Hampurin Reeperbahnilla juhannusaattona. Punkaharjun keskustaajama Punkasalmi on monena vuonna äänestetty perinneruokien epäviralliseksi pääkaupungiksi. Putikkolaiset ovat olleet näreissään siitä, että viime vuosisadalla Vuoden kyläksi nimettyä Putikkoa ei ole […]

Lue lisää
Blogi Matkalla Syö ja juo

Kipunavahti: Kestävästä matkailusta Saimaan alueen menestystekijä

Suomi on edelläkävijä kestävässä matkailussa ja sillä saralla meillä on myös paljon annettavaa. Huoli ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä on nostanut kuluttamisen ja ruoantuotannon keskeisiksi keskustelunaiheiksi. Maailmalla kaivataan juuri nyt sitä, mitä Saimaan alue voi tarjota: luonnonrauhaa, turvaa, puhtautta ja aitoutta. Kahden piinaavan koronavuoden jälkeen Itä-Suomen matkailu- ja ravintolaväki on saanut lisää huolenaiheita. Hyökkäyssodan jatkuessa Ukrainassa – […]

Lue lisää
Syö ja juo Uutiset

Borssikeitto ei ratkaise Ukrainan sotaa, mutta auttaa ymmärtämään asioita – ravintolat, kahvilat ja kotikokit tulkaa mukaan!

Ruoka- ja ravintola-alojen verkkomedia Viisi Tähteä käynnisti tiistaina nimien keräämisen vetoomukseen Ukrainan kansan puolesta ja sodan lopettamiseksi. Mukaan ilmoittautui yli 100 suomalaista kokkia, ravintoloitsijaa, gastronomia sekä ruoka- ja juomatuottajaa. Heidän joukossaan on useita julkisuudesta tunnettuja alan ammattilaisia – myös Saimaan alueelta. Borssikeitto ja Kiovan kana ovat esimerkkejä meille suomalaisille tutuista Ukrainaan liittyvistä ruoista. Monet luulevat […]

Lue lisää