Savonlinnalainen Olaf-panimo avaa tapahtuma-areenan vanhaan veturitalliin

Olutpanimo Olaf Brewing avaa ravintolan ja tapahtumakeskuksen Savonlinnan vanhaan veturitalliin. Rakennukseen tulee panimokauppa, ravintola sekä esiintymisareena. Kiinteistön remontti on valmis parin kuukauden kuluessa.

Savonlinnan ohitustien varressa sijaitseva veturitalli on rakennettu vuonna 1908 eli samaan aikaan kun rautatie Elisenvaarasta Parikkalan ja Punkaharjun kautta Savonlinnaan valmistui. Veturitalli on ainoana rakennuksena jäljellä vanhasta veturitallipihasta. Viereen on muutama vuosi sitten rakennettu Motonet-autotarvikeliike.

Noin 1400 neliön punatiilisen rakennuksen julkisivu on suojeltu. Sisälle veturitalliin tulee Olaf Brewingin panimomyymälä, ravintola sekä 450 ihmistä vetävä keikkapaikka.

Tapahtumakeskus ei pyöri pelkästään pienpanimo-oluiden ympärillä. Esiintyjälistalle on tarkoitus buukata kotimaisia huippuartisteja ja -bändejä.

”Kyllä meillä on ajatuksena tuoda oma lisämme Savonlinnan kulttuuri- ja matkailutarjontaan. Itse asiassa tähän suuntaan myös monien käsityöoluen panijoiden liiketoiminta on kehittymässä. Me haluamme olla osa alueen kulttuurielämää ja palveluja”, Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen kertoo Viisi Tähteä -verkkomedian haastattelussa.

Ravintolasta tulee erittäin valoisa auringon puolella olevien suurten ikkunoiden ansiosta, Petteri Vänttinen sanoo. Kuva: Heikki Kähkönen.

Oluen valmistus jää entiselle paikalleen Laitaatsiltaan. Veturitallin sisätilojen muutoskustannukset nousevat muutamaan sataan tuhanteen euroon. Olaf vuokraa tiloja rakennuksesta myös muille yrittäjille.

”Täällä voivat yksityiset ihmiset, firmat ja yhteisöt järjestää syntymäpäiväjuhlia, häitä ja muita tilaisuuksia. Tilan takaseinustalle rakennetaan iso esiintymislava”, Vänttinen sanoo.

Lue lisää aiheesta: Viisi Tähteä (24.2.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samanlaiset artikkelit

Historia Uutiset

Vuorineuvos Aleksander Lampénin henkilöhistoria kootaan kirjaksi punkaharjulaisten kirjoittajien voimin

Punkaharjulla asuneesta ja vaikuttaneesta vuorineuvos Aleksander Lampénista ilmestyy elämäkerta. Puunjalostusinsinöörit ry on tilannut punkaharjulaiselta tietokirjailija Jyrki Paaskoselta ja toimittaja Heikki Kähköseltä Lampénin henkilöhistoriikin. Noin 350-sivuinen teos ilmestyy syksyllä 2025. Aleksander Lampén (1879–1935) tunnetaan Punkasalmen metsäteollisuuden alkuunpanijanaja ja Tornatorin Tainionkosken tehtaiden pitkäaikaisena johtajana. Hän hankki nimiinsä suuren osan Punkasalmen maa-alueista yhdessä yhtiökumppaninsa Viktor Sandbergin kanssa vuonna […]

Lue lisää
Historia Punkaharju 100 Uutiset

Odotettavissa vilkas matkailukesä – Punkaharju 100 vuotta sitten – kesäkuu 1924

Punkaharjun kunnan ensimmäinen kevät vaihtui vihdoin kesäksi – ainakin kalenterin mukaan. Jäät lähtivät järvistä vasta toukokuun puolivälin jälkeen, eikä nykyisen kaltaisista helteistä ollut tietoakaan. Punkaharjulle odotettiin runsaasti kesävieraita läheltä ja kaukaa. Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarja on edennyt kesäkuuhun 1924. Koulutyö päättyi suvivirteen touko-kesäkuun vaihteessa ja pilteillä oli luvassa peräti kolme kuukautta lomaa, aina elokuun […]

Lue lisää
Historia Kulttuuri Punkaharju 100 Syö ja juo

Julkijuopottelua ja raittiusvalistusta Punkaharjulla 100 vuotta sitten

Punkaharjun asiat hyvin tuntenut nimimerkki L-no kirjoitti talvella 1924 Kotimaa-lehdessä huolestuneena elämänmenosta seurakunnassa ja Punkasalmen kylällä, Kirjoittaja oli pannut merkille, että seurakuntalaisten keskuudessa esiintyi juoppoutta ja muitakin paheita. Raittiusliike näyttäytyi vahvana Punkaharjulla koko 1920-luvun. Kieltolaista ja raittiusväen aktiivisuudesta huolimatta juopuneita hoiperteli Punkasalmen aseman nurkilla. Sata vuotta sitten Punkaharjulla elettiin tiukkaa juopottelun vastaista raittiuskurin aikaa. Siitä […]

Lue lisää