Savonlinnalainen Olaf-panimo avaa tapahtuma-areenan vanhaan veturitalliin

Olutpanimo Olaf Brewing avaa ravintolan ja tapahtumakeskuksen Savonlinnan vanhaan veturitalliin. Rakennukseen tulee panimokauppa, ravintola sekä esiintymisareena. Kiinteistön remontti on valmis parin kuukauden kuluessa.

Savonlinnan ohitustien varressa sijaitseva veturitalli on rakennettu vuonna 1908 eli samaan aikaan kun rautatie Elisenvaarasta Parikkalan ja Punkaharjun kautta Savonlinnaan valmistui. Veturitalli on ainoana rakennuksena jäljellä vanhasta veturitallipihasta. Viereen on muutama vuosi sitten rakennettu Motonet-autotarvikeliike.

Noin 1400 neliön punatiilisen rakennuksen julkisivu on suojeltu. Sisälle veturitalliin tulee Olaf Brewingin panimomyymälä, ravintola sekä 450 ihmistä vetävä keikkapaikka.

Tapahtumakeskus ei pyöri pelkästään pienpanimo-oluiden ympärillä. Esiintyjälistalle on tarkoitus buukata kotimaisia huippuartisteja ja -bändejä.

”Kyllä meillä on ajatuksena tuoda oma lisämme Savonlinnan kulttuuri- ja matkailutarjontaan. Itse asiassa tähän suuntaan myös monien käsityöoluen panijoiden liiketoiminta on kehittymässä. Me haluamme olla osa alueen kulttuurielämää ja palveluja”, Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen kertoo Viisi Tähteä -verkkomedian haastattelussa.

Ravintolasta tulee erittäin valoisa auringon puolella olevien suurten ikkunoiden ansiosta, Petteri Vänttinen sanoo. Kuva: Heikki Kähkönen.

Oluen valmistus jää entiselle paikalleen Laitaatsiltaan. Veturitallin sisätilojen muutoskustannukset nousevat muutamaan sataan tuhanteen euroon. Olaf vuokraa tiloja rakennuksesta myös muille yrittäjille.

”Täällä voivat yksityiset ihmiset, firmat ja yhteisöt järjestää syntymäpäiväjuhlia, häitä ja muita tilaisuuksia. Tilan takaseinustalle rakennetaan iso esiintymislava”, Vänttinen sanoo.

Lue lisää aiheesta: Viisi Tähteä (24.2.2022)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Kulttuuri Uutiset

Aprillijuttu: Kansainvälinen jättielokuva kuvataan Punkaharjulla – Avustajien koekuvaukset tänään Huviniemessä

Viidellä Oscarilla palkittu vakoilujännäri Tohtori Zhivago palaa valkokankaalle kansainvälisenä yhteistuotantona. Elokuva sijoittuu nykyaikaan ja suurin osa sen kuvauksista tehdään Punkaharjulla. Punkasalmen taajama lavastetaan siperialaiseksi kaivoskyläksi. Elokuvan koekuvaukset järjestetään tänään klo 15 Huviniemessä. Punkaharjulainen elokuvamoguli Poitsu Rankinen kertoi pääsiäispyhinä todelliseen uutispommin. Tšekkiläisen David Pastrnakin romaaniin perustuva elokuva Mad Doctor Zhivago kuvataan Punkaharjulla. Elokuvan ohjaa Rennie Harley-Simpson, […]

Lue lisää
Historia Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarjan neljäs osa eli Huhtikuu 1924 ilmestyminen siirtyy pääsiäisen vuoksi tiistaille 2. huhtikuuta. Teemajuttuna on eduskuntavaalit 1.-2.4.1924. Hyvää pääsiäistä kaikille uskollisille ja uusille lukijoille. – Heikki Kähkönen

Lue lisää
Historia Kulttuuri Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten – maaliskuu 1924

Tapahtui Punkaharjulla 100 vuotta sitten -juttusarjan kirjoitukset perustuvat monelta osin aikakauden sanomalehtien uutisiin ja artikkeleihin. Maaliskuun 1924 teemana on sanomalehdet. Lehdet seurasivat kotimaan politiikkaa sekä maailman tapahtumia.  Vuoden 1924 alussa Savonlinnassa ilmestyi kaksi sanomalehteä, kansallisen edistyspuoleen Itä-Savo ja kokoomuslainen Savonmaa, joita punkaharjulaiset lukivat ja tilasivat koteihinsa. Lisäksi paikkakunnalle tilattiin Mikkelissä ilmestyneitä sosialidemokraattien Vapaus-lehteä ja maalaisliiton […]

Lue lisää