Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

Harjutie on uusi Saimaan alueen blogi- ja uutissivusto. Harjutie lähestyy järviseutua ja koko Suomea lempeällä rakkaudella ja huumorilla, mutta myös tiukalla asialinjalla. Verkkosivuston julkaisijana toimii vuodenvaihteessa perustettu Punkaharjan Harjutie Oy.

Harjutie on perinteisiä blogisivuja laajempi verkkomedia. Sivusto on pikkuhiljaa avattu internetissä ja Facebookissa. Toimitustyöstä vastaa alalla rutinoitunut toimittaja Heikki Kähkönen.

Verkkosivulla on jo luettavissa kymmenkunta Saimaan alueelle sijoittuvaa artikkelia. Jatkossa Harjutiellä julkaistavissa paikallisuuteen pohjautuvissa jutuissa, kolumneissa, blogikirjoituksissa ja uutisissa tarkastellaan maailmaa Saimaan rannoilta käsin.

Helsingissä asuva Kähkönen on osa-aikainen paluumuuttaja Punkaharjulle. Hän on tehnyt etätöitä paikkakunnalla jo pian parin vuoden ajan.

”Luulin vielä 30 vuotta sitten, että en palaa koskaan Punkaharjulle takaisin. Viime syksynä kuitenkin remontoimme puolisoni kanssa entisen nuoruudenkotini kakkosasunnoksemme. Viihdymme täällä erittäin hyvin, vaikka suurimman osan ajasta vietämmekin pääkaupungissa.”

Heikki Kähkönen palaa Harjutiellä lapsuudensa maisemiin Punkaharjulle ja Saimaalle. Kuva: Andres Teiss.

Punkaharjun Harjutie Oy tekee yhteistyötä Saimaan alueen yritysten sekä erityisesti matkailu- ja ravintola-aloilla, kulttuurisektorilla sekä lähiruoan parissa toimivien ihmisten kanssa. Harjutiellä julkaistaan toimituksellisten sisältöjen ohella kaupallista aineistoa. Kähkönen on myös erilaisissa matkailu- ja ruokahankkeissa mukana.

”Ensimmäiseksi olen sopinut Hotelli Punkaharjun kanssa kotimaisten käsityöoluiden maistatustilaisuuksista kanssa ensi viikon keskiviikkona ja lauantaina. Tervetuloa maistelemaan maukkaita kotimaisia lähioluita opastetussa tasting-tapahtumassa”, Kähkönen kutsuu.

Punkaharjun Harjutie Oy on perustettu 2021. Yrityksen kotipaikka on Savonlinna.

Heikki Kähkönen, 58, on pitkän linjan toimittaja ja tuottaja. Hän työskentelee toimituspäällikkönä matkailu- ja ravintola-aloilla arvostetussa Viisi Tähteä -verkkomediassa (www.viisitahtea.com). Kähkönen on työskennellyt yli 30 vuotta televisiossa, radiossa sekä eri lehdissä. Media-alan yrittäjä hän ollut vuodesta 2005.

4 thoughts on “Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

    1. Tervetuloa lukijaksi. Olen pannut merkille mielenkiintoiset päivityksesi ”Punkasalmi – elämää ja ihmisiä menneiltä vuosilta” -ryhmässä.
      – Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Historia Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten – helmikuu 1924

Punkaharjun kunta itsenäistyi 1. tammikuuta 1924. Helmikuussa kunnan toiminta alkoi pikkuhiljaa asettua uomiinsa. Ihmiset kulkivat talvi-iltoina iltamissa. Punkaharjun suojeluskunta piti yllä merkittävää roolia pitäjässä. Turisteja paikkakunnalle toi Hotelli Finlandian Punkaharju-viikot.  Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarja kertoo savokarjalaisen pitäjän pienistä ja hieman isommista asioista sekä tapahtumista ja ihmisistä. Sarja päivittyy joka kuukauden 1. päivänä. Ensimmäinen osa […]

Lue lisää
Kantapöydässä-blogi Syö ja juo Uutiset

Aprillijuttu: Putikkolainen mätäkukko edustaa Suomea Eurovision perinneruokakisassa

Punkaharjun Putikko on nousemassa Euroopan ruokakulttuurin kartalle. Putikossa jo vuosisatoja valmistettu mätäkukko on valittu Suomen edustajaksi Eurovision perinneruokien kilpailuun. Kisan voittaja julkistetaan 120 maahan televisioitavassa eurooppalaisten perinneruokien maistelufinaalissa Hampurin Reeperbahnilla juhannusaattona. Punkaharjun keskustaajama Punkasalmi on monena vuonna äänestetty perinneruokien epäviralliseksi pääkaupungiksi. Putikkolaiset ovat olleet näreissään siitä, että viime vuosisadalla Vuoden kyläksi nimettyä Putikkoa ei ole […]

Lue lisää
Kantapöydässä-blogi Matkalla Syö ja juo

Kipunavahti: Kestävästä matkailusta Saimaan alueen menestystekijä

Suomi on edelläkävijä kestävässä matkailussa ja sillä saralla meillä on myös paljon annettavaa. Huoli ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä on nostanut kuluttamisen ja ruoantuotannon keskeisiksi keskustelunaiheiksi. Maailmalla kaivataan juuri nyt sitä, mitä Saimaan alue voi tarjota: luonnonrauhaa, turvaa, puhtautta ja aitoutta. Kahden piinaavan koronavuoden jälkeen Itä-Suomen matkailu- ja ravintolaväki on saanut lisää huolenaiheita. Hyökkäyssodan jatkuessa Ukrainassa – […]

Lue lisää