Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

Harjutie on uusi Saimaan alueen blogi- ja uutissivusto. Harjutie lähestyy järviseutua ja koko Suomea lempeällä rakkaudella ja huumorilla, mutta myös tiukalla asialinjalla. Verkkosivuston julkaisijana toimii vuodenvaihteessa perustettu Punkaharjan Harjutie Oy.

Harjutie on perinteisiä blogisivuja laajempi verkkomedia. Sivusto on pikkuhiljaa avattu internetissä ja Facebookissa. Toimitustyöstä vastaa alalla rutinoitunut toimittaja Heikki Kähkönen.

Verkkosivulla on jo luettavissa kymmenkunta Saimaan alueelle sijoittuvaa artikkelia. Jatkossa Harjutiellä julkaistavissa paikallisuuteen pohjautuvissa jutuissa, kolumneissa, blogikirjoituksissa ja uutisissa tarkastellaan maailmaa Saimaan rannoilta käsin.

Helsingissä asuva Kähkönen on osa-aikainen paluumuuttaja Punkaharjulle. Hän on tehnyt etätöitä paikkakunnalla jo pian parin vuoden ajan.

”Luulin vielä 30 vuotta sitten, että en palaa koskaan Punkaharjulle takaisin. Viime syksynä kuitenkin remontoimme puolisoni kanssa entisen nuoruudenkotini kakkosasunnoksemme. Viihdymme täällä erittäin hyvin, vaikka suurimman osan ajasta vietämmekin pääkaupungissa.”

Heikki Kähkönen palaa Harjutiellä lapsuudensa maisemiin Punkaharjulle ja Saimaalle. Kuva: Andres Teiss.

Punkaharjun Harjutie Oy tekee yhteistyötä Saimaan alueen yritysten sekä erityisesti matkailu- ja ravintola-aloilla, kulttuurisektorilla sekä lähiruoan parissa toimivien ihmisten kanssa. Harjutiellä julkaistaan toimituksellisten sisältöjen ohella kaupallista aineistoa. Kähkönen on myös erilaisissa matkailu- ja ruokahankkeissa mukana.

”Ensimmäiseksi olen sopinut Hotelli Punkaharjun kanssa kotimaisten käsityöoluiden maistatustilaisuuksista kanssa ensi viikon keskiviikkona ja lauantaina. Tervetuloa maistelemaan maukkaita kotimaisia lähioluita opastetussa tasting-tapahtumassa”, Kähkönen kutsuu.

Punkaharjun Harjutie Oy on perustettu 2021. Yrityksen kotipaikka on Savonlinna.

Heikki Kähkönen, 58, on pitkän linjan toimittaja ja tuottaja. Hän työskentelee toimituspäällikkönä matkailu- ja ravintola-aloilla arvostetussa Viisi Tähteä -verkkomediassa (www.viisitahtea.com). Kähkönen on työskennellyt yli 30 vuotta televisiossa, radiossa sekä eri lehdissä. Media-alan yrittäjä hän ollut vuodesta 2005.

4 thoughts on “Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

    1. Tervetuloa lukijaksi. Olen pannut merkille mielenkiintoiset päivityksesi ”Punkasalmi – elämää ja ihmisiä menneiltä vuosilta” -ryhmässä.
      – Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Uutiset

Retretin sijoittajahaku jatkuu edelleen – 1,5 miljoonaa euroa varmistaisi kesän näyttelyn avaamisen

Saimaan Taideluola Retretin Jäätikön arvoitus -näyttelyä ei päästä avaamaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti 1. kesäkuuta. Avaaminen kesän vilkkaimman matkailusesongin aikaan on vielä mahdollista, mikäli saneeraukseen ja avaamiseen tarvittava rahoitus saadaan ratkaistua lähiaikoina. Talvella aktiivisesti käynnistyneet Pohjoismaiden ainoan taideluolan rakennustyöt keskeytyivät maaliskuussa rahoitusvaikeuksien vuoksi. Saimaan Taideluola Retretin toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen kertoo, että tämän vuoden näyttelyn avaaminen tulee […]

Lue lisää
Blogi Syö ja juo Uutiset

Putikkolainen mätäkukko edustaa Suomea Eurovision perinneruokakisassa

Punkaharjun Putikko on nousemassa Euroopan ruokakulttuurin kartalle. Putikossa jo vuosisatoja valmistettu mätäkukko on valittu Suomen edustajaksi Eurovision perinneruokien kilpailuun. Kisan voittaja julkistetaan 120 maahan televisioitavassa eurooppalaisten perinneruokien maistelufinaalissa Hampurin Reeperbahnilla juhannusaattona. Punkaharjun keskustaajama Punkasalmi on monena vuonna äänestetty perinneruokien epäviralliseksi pääkaupungiksi. Putikkolaiset ovat olleet näreissään siitä, että viime vuosisadalla Vuoden kyläksi nimettyä Putikkoa ei ole […]

Lue lisää
Kulttuuri Matkalla Uutiset

Retretin taideluolan peruskorjaus on keskeytetty – näyttely ei välttämättä avaudu kesäkuussa

Punkaharjulla sijaitsevan Saimaan Taideluola Retretin saneeraus on keskeytetty rahoitusvaikeuksien vuoksi. Kesäkuussa avattavaksi suunniteltu Jäätikon arvoitus -päänäyttely uhkaa nyt peruuntua. Taustalla ovat edesmenneen suursijoittaja Kai Mäkelän perinnönjakoon liittyvät vaikeudet. Retretin taideluolastoon on parin viime vuoden aikana investoitu noin 10 miljoonaa euroa. Pääosakkaana on suursijoittaja Kai Mäkelän leski Sinikka Mäkelä, jonka hallussa on jopa 90 prosenttia osakkeista. […]

Lue lisää