Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

Harjutie on uusi Saimaan alueen blogi- ja uutissivusto. Harjutie lähestyy järviseutua ja koko Suomea lempeällä rakkaudella ja huumorilla, mutta myös tiukalla asialinjalla. Verkkosivuston julkaisijana toimii vuodenvaihteessa perustettu Punkaharjan Harjutie Oy.

Harjutie on perinteisiä blogisivuja laajempi verkkomedia. Sivusto on pikkuhiljaa avattu internetissä ja Facebookissa. Toimitustyöstä vastaa alalla rutinoitunut toimittaja Heikki Kähkönen.

Verkkosivulla on jo luettavissa kymmenkunta Saimaan alueelle sijoittuvaa artikkelia. Jatkossa Harjutiellä julkaistavissa paikallisuuteen pohjautuvissa jutuissa, kolumneissa, blogikirjoituksissa ja uutisissa tarkastellaan maailmaa Saimaan rannoilta käsin.

Helsingissä asuva Kähkönen on osa-aikainen paluumuuttaja Punkaharjulle. Hän on tehnyt etätöitä paikkakunnalla jo pian parin vuoden ajan.

”Luulin vielä 30 vuotta sitten, että en palaa koskaan Punkaharjulle takaisin. Viime syksynä kuitenkin remontoimme puolisoni kanssa entisen nuoruudenkotini kakkosasunnoksemme. Viihdymme täällä erittäin hyvin, vaikka suurimman osan ajasta vietämmekin pääkaupungissa.”

Heikki Kähkönen palaa Harjutiellä lapsuudensa maisemiin Punkaharjulle ja Saimaalle. Kuva: Andres Teiss.

Punkaharjun Harjutie Oy tekee yhteistyötä Saimaan alueen yritysten sekä erityisesti matkailu- ja ravintola-aloilla, kulttuurisektorilla sekä lähiruoan parissa toimivien ihmisten kanssa. Harjutiellä julkaistaan toimituksellisten sisältöjen ohella kaupallista aineistoa. Kähkönen on myös erilaisissa matkailu- ja ruokahankkeissa mukana.

”Ensimmäiseksi olen sopinut Hotelli Punkaharjun kanssa kotimaisten käsityöoluiden maistatustilaisuuksista kanssa ensi viikon keskiviikkona ja lauantaina. Tervetuloa maistelemaan maukkaita kotimaisia lähioluita opastetussa tasting-tapahtumassa”, Kähkönen kutsuu.

Punkaharjun Harjutie Oy on perustettu 2021. Yrityksen kotipaikka on Savonlinna.

Heikki Kähkönen, 58, on pitkän linjan toimittaja ja tuottaja. Hän työskentelee toimituspäällikkönä matkailu- ja ravintola-aloilla arvostetussa Viisi Tähteä -verkkomediassa (www.viisitahtea.com). Kähkönen on työskennellyt yli 30 vuotta televisiossa, radiossa sekä eri lehdissä. Media-alan yrittäjä hän ollut vuodesta 2005.

4 thoughts on “Harjutie tuo tuoreen lisän Saimaan matkailun uutisointiin

    1. Tervetuloa lukijaksi. Olen pannut merkille mielenkiintoiset päivityksesi ”Punkasalmi – elämää ja ihmisiä menneiltä vuosilta” -ryhmässä.
      – Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Historia Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten – kesäkuu 1924

Punkaharjun kunnan ensimmäinen kevät vaihtui vihdoin kesäksi – ainakin kalenterin mukaan. Jäät lähtivät järvistä vasta toukokuun puolivälin jälkeen, eikä nykyisen kaltaisista helteistä ollut tietoakaan. Punkaharjulle odotettiin runsaasti kesävieraita läheltä ja kaukaa. Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarja on edennyt kesäkuuhun 1924. Koulutyö päättyi suvivirteen touko-kesäkuun vaihteessa ja pilteillä oli luvassa peräti kolme kuukautta lomaa, aina elokuun […]

Lue lisää
Kulttuuri Uutiset

Aprillijuttu: Kansainvälinen jättielokuva kuvataan Punkaharjulla – Avustajien koekuvaukset tänään Huviniemessä

Viidellä Oscarilla palkittu vakoilujännäri Tohtori Zhivago palaa valkokankaalle kansainvälisenä yhteistuotantona. Elokuva sijoittuu nykyaikaan ja suurin osa sen kuvauksista tehdään Punkaharjulla. Punkasalmen taajama lavastetaan siperialaiseksi kaivoskyläksi. Elokuvan koekuvaukset järjestetään tänään klo 15 Huviniemessä. Punkaharjulainen elokuvamoguli Poitsu Rankinen kertoi pääsiäispyhinä todelliseen uutispommin. Tšekkiläisen David Pastrnakin romaaniin perustuva elokuva Mad Doctor Zhivago kuvataan Punkaharjulla. Elokuvan ohjaa Rennie Harley-Simpson, […]

Lue lisää
Historia Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarjan neljäs osa eli Huhtikuu 1924 ilmestyminen siirtyy pääsiäisen vuoksi tiistaille 2. huhtikuuta. Teemajuttuna on eduskuntavaalit 1.-2.4.1924. Hyvää pääsiäistä kaikille uskollisille ja uusille lukijoille. – Heikki Kähkönen

Lue lisää