Puhdas vesi ja vesistön suojelu ovat Savonlinnan kestävän kehityksen ohjelman kulmakivet

Kestävän kehityksen toimenpiteet kootaan Savonlinnassa yhteen asiakirjaan. Ohjelman painopisteitä ovat puhdas vesi sekä vesistöt ja niiden suojelu. Kuntalaiset ja loma-asukkaat voivat kommentoida asiakirjan luonnosta maaliskuun loppuun saakka.

 Kunnan tulee järjestää palvelut sekä edistää asukkaiden hyvinvointia ja alueen elinvoimaa taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla. Kestävyydellä tarkoitetaan ihmisten hyvän elämän ja tulevaisuuden turvaamista sekä luonnon, ympäristön ja talouden huomioon ottamista kaikessa päätöksenteossa ja toiminnassa.

Savonlinnassa ohjelman painopisteinä ja kriittisinä tekijöinä ovat puhdas vesi, vesistöt ja vesistön suojelu. Niitä tukevat mm. hyvä koulutus, puhdas ja edullinen energia, vastuullinen kuluttaminen sekä hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava sekä tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki, joka tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä.

Luonnos on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.savonlinna.fi/kestava-kehitys, jossa olevan linkin kautta luonnosta voi kommentoida 31. maaliskuuta saakka.

Valokuva: Andres Teiss

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samanlaiset artikkelit

Kulttuuri Uutiset

Aprillijuttu: Kansainvälinen jättielokuva kuvataan Punkaharjulla – Avustajien koekuvaukset tänään Huviniemessä

Viidellä Oscarilla palkittu vakoilujännäri Tohtori Zhivago palaa valkokankaalle kansainvälisenä yhteistuotantona. Elokuva sijoittuu nykyaikaan ja suurin osa sen kuvauksista tehdään Punkaharjulla. Punkasalmen taajama lavastetaan siperialaiseksi kaivoskyläksi. Elokuvan koekuvaukset järjestetään tänään klo 15 Huviniemessä. Punkaharjulainen elokuvamoguli Poitsu Rankinen kertoi pääsiäispyhinä todelliseen uutispommin. Tšekkiläisen David Pastrnakin romaaniin perustuva elokuva Mad Doctor Zhivago kuvataan Punkaharjulla. Elokuvan ohjaa Rennie Harley-Simpson, […]

Lue lisää
Historia Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten -juttusarjan neljäs osa eli Huhtikuu 1924 ilmestyminen siirtyy pääsiäisen vuoksi tiistaille 2. huhtikuuta. Teemajuttuna on eduskuntavaalit 1.-2.4.1924. Hyvää pääsiäistä kaikille uskollisille ja uusille lukijoille. – Heikki Kähkönen

Lue lisää
Historia Kulttuuri Punkaharju 100 Uutiset

Punkaharju 100 vuotta sitten – maaliskuu 1924

Tapahtui Punkaharjulla 100 vuotta sitten -juttusarjan kirjoitukset perustuvat monelta osin aikakauden sanomalehtien uutisiin ja artikkeleihin. Maaliskuun 1924 teemana on sanomalehdet. Lehdet seurasivat kotimaan politiikkaa sekä maailman tapahtumia.  Vuoden 1924 alussa Savonlinnassa ilmestyi kaksi sanomalehteä, kansallisen edistyspuoleen Itä-Savo ja kokoomuslainen Savonmaa, joita punkaharjulaiset lukivat ja tilasivat koteihinsa. Lisäksi paikkakunnalle tilattiin Mikkelissä ilmestyneitä sosialidemokraattien Vapaus-lehteä ja maalaisliiton […]

Lue lisää